top of page
Zoeken

Wild Rose 2019

Bijgewerkt op: 5 mrt 2021

TERROIR: Argilo-calcaire (kalk en klei). Het domein werkt reeds in bio, maar heeft nog geen label (conversion).

FERMENTATIE : Spontane vergisting

COMPLEXITEIT: Een blend van 3 verschillende basis rosés. Door deze 3 basiswijnen te mengen wordt de uiteindelijke wijn complexer, edeler en fijner.

  • Verschillende druk persingen

  • Verschillende druiven

  • Verschillende plukdata

  • Verschillende productiemethodes: vin de pressé en seigné

    • 40% cabernet sauvignon, 0 - 0,8 bar persing, persrosé

    • 41% cabernet sauvignon, 0,8 - 2 bar persing, persrosé

    • 19% merlot/malbec, seigné rosé (5 uur maceratie)

LAGERING: Inox


*********************************************************************************************

DEGUSTATIENOTA'S WILD ROSE 2019 door GIDO VAN IMSCHOOT (Voorzitter Vereniging Vlaamse Sommeliers, wijnjournalist en auteur, Europees Ambassadeur van de Champagne 2012)

1. Degustatie dag één, wijn 30’ geopend Serveer T° 11°C ·Zicht: heldere en zuivere kleur, zalmroze, niet te intens ·aroma’s: opvallend kruidige aanzet, wat later komt meer fruit naar voren, met rode bessen en een licht florale toets, maar het kruidige blijft bovendrijven. De geuren zijn intens, maar niet complex en gevarieerd. Smaak: mondvullend en evenwichtig. Heel prettig mondgevoel, verfijnd, rond en vol met onderliggende mooie zuren. Hij eindigt in een lange afdronk. Eerste indruk: de neus is niet echt impressief, maar in de mond is dit een schitterende wijn.

2. Degustatie dag twee: wijn 30’ uit frigo gehaald Serveer T°: 12°C Aroma’s: deze wijn is volledig open gebloeid. De dominantie van kruiden van de dag ervoor is volledig geïntegreerd in het fruit, dat nu volledig de boventoon haalt. Ik ruik kersen en frambozen met subtiele pepertoets en opnieuw een florale toets. Deze wijn heeft nu een aangename geur. Daarbij ruik ik geen spoor van mogelijke zuurstof invloed van één dag open-zijn. Smaak: is niet veranderd. Dezelfde impressie als de dag voordien. Blijft mooi zuiver. Dezelfde lange afdronk. Deze wijn heeft met twee dagen open te zijn, nergens ingeboet, integendeel.

Conclusie: een lekkere gastronomische rosé, die lekker is om zo te drinken, maar meer dan voldoende complex is om veel gerechten te begeleiden.

Serveer hem met mediterrane gerechten, met vette vissoorten zoals gegrilde tonijn zalm, makreel, met ratatouille, kip of ander gevogelte met specerijen.

NOOT Dit is een wijn die toch wat engagement vraagt. Geen zomers wegdrinkertje dat je opent en uitschenkt. Open hem 30’ tot 1 uur op voorhand. Ik zal mijn volgende fles zelfs decanteren.

Vergelijking met Wild Rose 2018

De Wild Rose uit 2018 is vele fruitiger en zachter. Hij is ook iets toegankelijker dan 2019. Vandaag proef ik 2018 als een joviale rosé, die nu volledig in evenwicht is.

2019 zal mooi evolueren en heeft– wat niet evident is voor rosé – een vrij groot potentieel van 3 à 4 jaar bewaring.


**************************************************************************************************

Blog van Kristel Balcaen (Wine Lady of the Year België 2018)



36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wild Rose 2021

TERROIR: argilo-calcaire (kalk en klei). Het domein werkt reeds in bio, maar heeft nog geen label (conversion).Geen dierlijke...

Wild Rose 2020

TERROIR: argilo-calcaire (kalk en klei). Het domein werkt reeds in bio, maar heeft nog geen label (conversion). FERMENTATIE : Spontane...

Comments


BLOG

bottom of page