top of page

OVER ONS

Jan Casier en Francis Maselis internet.j

MC verwijst naar Francis Maselis en Jan Casier. Beiden zijn reeds meer dan 35 jaar bevriend en delen hun passie voor het goede leven en wijn in het bijzonder. Francis Maselis studeerde in 2011 af als sommelier en beiden volgden in 2014-2016 de cursus wijnbouwer/oenologie.

In 2016 lanceren ze hun eerste wijn.
De micro cuvé (600 flessen) A Burgundy Beast, Mercurey Premier Cru, wordt geproduceerd in samenwerking met de Bourgondische Laurent Cognard.
A Burgundy Beast is meteen een succes en staat in zijn eerste jaargang al op de tafels van prestigieuze restaurants als La Durée (2 sterren Michelin) en Sir Kwinten (1 ster Michelin met sommelier Yanick De Handschutter, Sommelier of the year 2014, Beste sommelier van België 2013, Gault Millau Sommelier of the Year 2019).

Ook bij andere gerenommeerde restaurants zoals De Smaak (14/20 Gault Millau) en Goffin (1 ster Michelin) staan MC wijnen op de kaart.

Deze succesvolle start smaakt naar meer en in 2017 start de samenwerking met de Bordelese Nicolas Contiero (ex-wijnmaker van Pape Clement en Chateau Lafleur). De doelstelling is een top rosé te maken, een rosé die niet-rosédrinkers moest overtuigen dat rosé ook grote wijn kan zijn.  Wild Rose is geboren.
Om dit te realiseren worden de hoogste standaarden aangehouden. Een kalkrijke terroir, minutieus werk in de wijngaard, spontane vergisting, verschillende druivensoorten (Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon), verschillende persdruk en een blend van, afhankelijk van het jaar, 3 tot 6 verschillende basis rosés resulteert in een wijn met fruitige zuren, bijzonder lange afdronk en hoge complexiteit. Deze “design” wijn positioneert zich bewust op de dunne grens tussen aperitief en maaltijdwijn.

Ook hier blijft het succes niet uit. De 1250 flessen van 2018 zijn op 2 maanden uitverkocht. Van de 2750 flessen van 2019 is midden juli alles de deur uit. In 2020 worden 5000 flessen geproduceerd.

Opnieuw zijn de recensies van top sommeliers uitermate positief.

Avalanche is de jongste telg in de familie. Een Bordeaux in Pessac-Léognan stijl, 50% Sauvignon Blanc en 50% Semillon, 25% op nieuwe eik. Hij wordt gebotteld begin april 2021.

In de wijngaard internet.jpg
Jan (L) Francis (R) en de Burgundy Beast
bottom of page