top of page
Zoeken

Recensie door Gido van Imschoot

MC Wild Rose ‘Power Flower’ Limited Edition 2020 Bordeaux AOP

Deze Power Flower is het resultaat van de samenwerking tussen twee Belgische vrienden en oenoloog Nicolas Contiero, in een vorig leven wijnmaker bij het prestigieuze Château Pape Clement en Château Lafleur. Samen met zijn vrouw Emily kocht hij in 2013 Château Bragelone in de regio rond Blaye. Het koppel bewerkt 25 ha wijngaarden en trekt daarbij voluit de kaart van de biologische wijnbouw. Ze kiezen bewust voor kleinschaligheid en voor ‘pluricultuur’, met de aanplant van struiken, hagen, fruitbomen en een truffelgaard rond hun wijngaarden. Over deze rosé is ernstig nagedacht en veel geproefd. Hij is gemaakt van 100 % cabernet sauvignon. De druiven worden rigoureus geselecteerd, waarna een even zorgvuldige vinificatie volgt met spontane gisting in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt geproduceerd door ‘pressurage direct’, dit is een korte persing van de blauwe druiven, waardoor kleur en smaak uit de schillen overgaan in het sap. Opmerkelijk bij deze wijn is de blend van twee basiswijnen die elk een verschillende persing ondergaan. Dat varieert van heel licht, 0 tot 1 bar, tot een iets steviger persing van 1 tot 2 bar, met als einddoel het creëren van een complexe en gastronomisch inzetbare rosé.

In het glas Deze wijn heeft een vrij intense dieproze kleur en een mooie schittering aan de oppervlakte. Meteen ruik ik rood fruit en specerijen. Het doet me denken aan een soepje van aardbeien met zwarte peper en steranijs dat ik ooit bereidde. De lichte anijsgeur (venkel) komt nog meer naar voren na het opschudden van mijn glas, maar is zeker niet overheersend. Dit is toch wel kenmerkend cabernet sauvignon. Ik hou wel van dit samenspel van rood fruit en kruiden. De smaak is heel evenwichtig en aangenaam mondvullend met een goede balans tussen sap en frisse smaken. In de lange afdronk komt ook het rode fruit terug met een hint van kruiden. Deze Power Flower is een elegante en klassevolle gastronomische rosé. Hij gaat perfect samen met een zomerse, zuiderse keuken waarin tomaten, paprika’s, aubergines en garrigue kruiden een plek krijgen. Met zijn subtiele venkeltoets kan je hem ook combineren met bouillabaisse. Wij genoten van deze wijn bij gegrilde lamskoteletten die we vooraf insmeerden met tapenade. Als side dish maakten we een tarte tatin van aubergines, verse tijm en Parmezaanse kaas. Een perfecte match.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Power Flower Ltd Edition 2020

TERROIR: argilo-calcaire (kalk en klei). FERMENTATIE : Spontane vergisting COMPLEXITEIT: Een blend van 2 verschillende Cabernet Sauvignon basis rosés. Verschillende persingen 95% cabernet sauvignon,

BLOG

bottom of page